Κερδίστε μία υποτροφία από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας για ένα παιδί 4 έως 6 ετών!

To Ωδείο Φίλιππος Νάκας προσφέρει μία υποτροφία σε ένα παιδάκι 4 έως 6 ετών, για την παρακολούθηση του συστήματος Junior Music Course για ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό έτος. (Προσοχή! Το παιδάκι θα πρέπει να έχει κλεισμένα τα 4 χρόνια του, για να μπορεί να παρακολουθήσει σωστά το μάθημα).

To σύστημα διδάσκεται στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα και σε όλα τα παραρτήματα του Ωδείου: Αγία Παρασκευή, Αιγάλεω, Γλυφάδα, Κηφισιά, Μελίσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα.

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, διαρκεί μία ώρα και η παρουσία ενός γονέα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκειά του.

Σύστημα Junior Music Course για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών

Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, που δημιουργήθηκε από τη Yamaha μετά από μακροχρόνιες έρευνες, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικίας και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις σχολές της Yamaha σε όλο τον κόσμο. Βασική αρχή του συστήματος είναι η καλλιέργεια της ευχαρίστησης που προέρχεται από το ομαδικό παιχνίδι.

junior music nakas scholarship

Στην ηλικία των 4-6 χρόνων, οι ακουστικές ικανότητες εξελίσσονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αυτός είναι και ο λόγος που το Junior Music Course δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ακουστική αναγνώριση του ύψους των ήχων, των ονομασιών τους (νότες) και των αρμονικών σχέσεων των συγχορδιών.O τρόπος διδασκαλίας συμβαδίζει με τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Κύριο εργαλείο εκμάθησης είναι το πληκτροφόρο όργανο, το οποίο προσφέρει αρκετά εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα όπως η συγκεκριμένη θέση της νότας και η σταθερή τεχνική παιξίματος. Ποικίλα μουσικά ακούσματα οξύνουν τη μουσική ευαισθησία των παιδιών ώστε να αναγνωρίζουν τις νότες και να βιώνουν το ρυθμό. Η φωνή τοποθετείται σωστά μέσα από το τραγούδι. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να παίξουν κομμάτια ρεπερτορίου και να νιώσουν την ευχαρίστηση της μουσικής έκφρασης. Ταυτόχρονα μαθαίνουν τη σημασία της πειθαρχημένης προσπάθειας, ενώ επιστρατεύονται η φαντασία και η δημιουργική τους ικανότητα. Η κινητικότητα των παιδιών διοχετεύεται σε μουσικά παιχνίδια που ενισχύουν το ρυθμικό έλεγχο και η διδασκαλία έχει το χαρακτήρα μουσικού συνόλου, όπου συμμετέχει ενεργά το κάθε παιδί.

nakas scholarship

Έτσι από το πρώτο κιόλας μάθημα προάγεται η επικοινωνία και αναπτύσσεται η κοινωνικότητα των μικρών μαθητών, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται η αγάπη τους για τη μουσική. 

Η συμμετοχή ενός γονέα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια του παιδιού να συλλέξει γνώσεις και να αξιοποιήσει τις εμπειρίες που αποκόμισε από το μάθημα. Οι μικροί μαθητές μαζί με το δάσκαλο, τους φίλους και τους γονείς τους αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από μια διαρκή ανταλλαγή. Η συνολική διάρκεια του συστήματος είναι είκοσι δύο μήνες.

Ο διαγωνισμός έληξε και ακολουθεί το όνομα του νικητή:

ΖΕΤΑ ΔΑΛΑΒΟΥΡΑ