Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου "Η Πρώτη πόλη στη Γη"

«Το Πρώτο Χωριό στη Γη» και η «Πρώτη Πόλη στη Γη», οι δύο νέες εκδόσεις με τις οποίες η εταιρεία  «Forin Σταματόπουλος» εισέρχεται στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις έννοιες της συνεργασίας, της δημοκρατίας, της δημιουργίας και του κοινού αγαθού.
Ποια ήταν τα πρώτα βήματα στην οργάνωση των ανθρώπων σε κοινωνίες; Πώς φτιάχτηκε το Πρώτο Χωριό στη Γη; Πώς έπαιρναν οι πρώτοι άνθρωποι τις αποφάσεις; Πώς διάλεγαν ποιος θα τους εκπροσωπεί; Πώς άνοιξε ο «δρόμος της συνεννόησης»; Πώς οι άνθρωποι άρχισαν να βάζουν το «εγώ» τους κάτω από το κοινό καλό; Πώς η γνώση περνούσε από τους γονείς στα παιδιά; Ποιες ήταν οι πρώτες μορφές «φορολογίας»; Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας των ανθρώπων αυτών;
Ο παππούς, συνδέοντας το μύθο με την πραγματικότητα., συζητά με τα εγγόνια του για  το ρόλο της συνεννόησης και της συμμετοχής του ανθρώπου στην εξέλιξη της κοινωνίας.
«Για όλα θέλει συνεργασία! Θέλει να έχεις τη δημιουργία μέσα σου αλλά και αυτό από μόνο του δεν φτάνει! Αποφάσισαν, λοιπόν, παιδιά μου, με πολύ κόπο και μετά από πολλά βράδια συζητήσεων το πώς θα αρχίσουν και πώς θα πορευτούν!», λέει ο παππούς.
protipolistigi
 
Η Πρώτη πόλη Γη - Υπόθεση 
Στη διαδρομή του χρόνου, από "Το Πρώτο Χωριό στη Γη", με κόπο και συνεννόηση, οι άνθρωποι κατάφεραν να φτιάξουν την Πρώτη Πόλη στη Γη! Η πόλη αυτή, "που χρησίμευσε ως υπόδειγμα", κατά τον μεγάλο αρχαίο ιστορικό και περιηγητή Παυσανία, ήταν στην Αρκαδία. Οι κάτοικοι της Πρώτης Πόλης στη Γη, που είχαν τη δημιουργία οδηγό τους, αισθάνθηκαν την ανάγκη να έχουν μόνιμο σχολείο, για να μαθαίνουν μικροί και μεγάλοι! Για να λειτουργήσει το σχολείο αλλά και η πόλη τους, για να γίνουν τα αναγκαία κοινά αγαθά, αποφάσισαν όλοι μαζί να δίνουν ένα μέρος από τη σοδειά τους!
Ένα εκπαιδευτικό βιβλίο από το Δημήτρη Σταματόπουλο για τη δύναμη της συνεργασίας και την αξία του κοινού αγαθού.
 
Το Nickelodeon εξασφάλισε για τους αναγνώστες του, αντίτυπα του βιβλίου "Πρώτη Πόλη στη Γη".
 
Διάρκεια διαγωνισμού 5/11/2019 - 11/11/2019.
Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.
 
/*
*/