Παιχνίδια με την Τέχνη! Για τους φίλους του Nickelodeon, από 5 ετών και πάνω

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης την Κυριακή 17 Απριλίου ανοίγει τις φιλόξενες πόρτες του στους φίλους του Nickelodeon, από 5 ετών και πάνω, για να παίξουμε μαζί και… με Τέχνη, «Παιχνίδια με την Τέχνη».

Από τις 11.00 έως και τις 14.00, οι υπεύθυνοι  του Μουσείου Παιδικής Τέχνης περιμένουμε αποκλειστικά τους φίλους του Nickelodeon, στις τέσσερις 45λεπτες εικαστικές δράσεις «Παιχνίδια με την Τέχνη» που επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα δωρεάν!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Μέσα από παζλ, παιχνίδια, γρίφους και ευφάνταστες δράσεις θα περιηγηθούμε στα 194 έργα ζωγραφικής, comics και κατασκευές που δημιούργησαν παιδιά 3-14 ετών στις 2 εκθέσεις που παρουσιάζει το Μουσείο Παιδικής Τέχνης.

paidikistexnis1

Στην έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» θα γνωρίσουμε τις τέσσερις βασικές ενότητες της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, την Επιβίωση, την Ανάπτυξη, την Προστασία και τη Συμμετοχή. Θα αναγνωρίσουμε τα δικαιώματά μας στα έργα άλλων παιδιών, θα ανακαλύψουμε κοινά δικαιώματα , θα αναρωτηθούμε για το αν έχουμε υποχρεώσεις και στο τέλος θα δώσουμε μορφή σε ένα βασικό μας δικαίωμα!

Στην έκθεση «Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητα και ρατσισμός» θα γνωρίσουμε διαφορετικούς καλλιτέχνες και πολιτισμούς, θα αναρωτηθούμε πώς και γιατί κάποιος μένει μόνος  επειδή είναι διαφορετικός λόγω ιδιαιτεροτήτων. Τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Θα ανακαλύψουμε τη μοναδικότητά μας, τη μοναδική προσωπικότητα του καθένα μας, πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία, για να δημιουργήσουμε μια… έκπληξη με Τέχνη!

«Έχω κι εγώ δικαιώματα» και «Τι κι αν διαφέρω;», Παιχνίδια με Τέχνη στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης!  

Είσοδος ελεύθερη. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται δωρεάν

11.00-11.45, 12.00-12.45, 13.00-13.45, 14.00-14.45

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για να κερδίσετε την θέσης στα «Παιχνίδια με Τέχνη» στο Μουσείο εδώ!

Όλα τα υλικά παρέχονται  από το Μουσείο.

Οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, και έχουν την επίβλεψή τους. Όλες οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συμμετέχουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες παιδιών νηπιαγωγείου και μαθητών όλων των τάξεων του δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για επισκέπτες κάθε εθνικότητας. 

paidikistexnis2 

Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι

Πληροφορίες στη Γραμματεία Μουσείου: Τρ. & Τετ.  / Παρ. & Σάβ.: 10.00-14.00

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου: Τρ.- Σάβ.: 10.00-14.00  & Κυρ. 11.00-14.00

Τηλ. : 210 3312 621, 210 3312 750 

www.childrensartmuseum.gr

https://www.youtube.com/user/childrensartmuseumgr

https://www.facebook.com/MouseioEllinikisPaidikisTechnis

/*
*/