Φτιάξε κουτί για χαρτομάντιλα Μπομπ Σφουγγαράκης!

Μην αφήσεις ένα απλό χειμωνιάτικο κρυολόγημα να σου ρίξει την διάθεση. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι εδώ για να σου ανεβάσει την ψυχολογία με το δικό του κουτί για χαρτομάντιλα ! Φτιάξ' το μόνος σου απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

spongebob tissueBox2x3 inside

Τι θα χρειαστείς:
1 τετράγωνο κουτί για χαρτομάντιλα
Κίτρινο, άσπρο, κόκκινο, γαλάζιο, καφέ και μαύρο χαρτόνι
Ψαλίδι (με τη βοήθεια των γονιών σου)
Μαύρο μαρκαδόρο
Κόκκινο μαρκαδόρο

Πως να το φτιάξεις:

Βήμα 1: Αφαίρεσε το κυκλικό μέρος που υπάρχει πάνω στο κουτί με τα χαρτομάντιλα (από εκεί που βγάζεις τα χαρτομάντιλα).

Βήμα 2: Σχεδίασε το περίγραμμα, από το κομμάτι που αφαίρεσες από το κουτί, πάνω στο κίτρινο χαρτόνι και κόψ' το. Μετά, τοποθέτησε το χαρτόνι στο πάνω μέρος του κουτιού και κόψε προσεχτικά ότι προεξέχει ώστε το χαρτόνι να εφαρμόζει τέλεια στην επιφάνεια . Κόλλησέ το με την κόλλα.

Βήμα 3: Κόψε κίτρινο χαρτόνι για να το εφαρμόσεις και να το κολλήσεις στις υπόλοιπες πλευρές του κουτιού.

Βήμα 4: Για το πουκάμισο του Μπομπ Σφουγγαράκη κόψε μια λωρίδα από το άσπρο χαρτόνι και κόλλησέ το περιμετρικά γύρω από το κουτί όπως το βλέπεις στην φωτογραφία.

Βήμα 5: Για το παντελόνι του Μπομπ Σφουγγαράκη κόψε μια λωρίδα από το καφέ χαρτόνι και κόλλησέ το περιμετρικά γύρω από το κουτί όπως το βλέπεις στην φωτογραφία.

Βήμα 6: Χρησιμοποίησε διάφορα στρογγυλά αντικείμενα που θα βρεις στο σπίτι για να σχεδιάσεις και μετά να κόψεις τους απαραίτητους κύκλους στα χαρτόνια για τα μάτια του Μπομπ Σφουγγαράκη (ίριδα, κόρη κτλ).

Βήμα 7: Κόψε δύο λευκά τετράγωνα για τα δόντια του Μπομπ Σφουγγαράκη και την κόκκινη γραβάτα. Κόλλησέ τα στο κουτί μαζί με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Μπομπ Σφουγγαράκη που μόλις έκοψες, έχοντας πάντα την φωτογραφία ως οδηγό.

Βήμα 8: Με τους μαρκαδόρους ζωγράφισε κατευθείαν πάνω στο κουτί το στόμα, τα μάγουλα και τις βλεφαρίδες του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Βήμα 9: Κόψε την μύτη του Μπομπ Σφουγγαράκη από το κίτρινο χαρτόνι και στη βάση της πίσω άσε ένα μικρό κομμάτι να εξέχει για να μπορείς να την κολλήσεις. Τώρα κόλλα την.

Βήμα 10: Για την ζώνη κόψε μικρά ορθογώνια σχήματα από το μαύρο χαρτόνι και κόλλησέ τα σε μια σειρά γύρω από το παντελόνι, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.

Βήμα 11: Για τις τρύπες που έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης κόψε από το καφέ χαρτόνι οβάλ σχήματα σε διάφορα μεγέθη και κόλλησέ τα στην κίτρινη επιφάνεια του κουτιού.

Βήμα 12: Άστο λίγη ώρα να στεγνώσει και τράβα το πρώτο σου χαρτομάντιλο.

Α-ΨΟΥ! Μην ανησυχείς, ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι εδώ!

spongebob tissueBo image inside
Πηγή: Nickelodeon Parents