Λάχανα και Χάχανα - Η Γραμματική σε τραγούδια | Κυκλοφορεί στα περίπτερα!

«Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ σε Τραγούδια» είναι το πρώτο άλμπουμ στην σειρά ΛΑΧΑΝΑ & ΧΑΧΑΝΑ που συνοδεύεται από εικονογραφημένο βιβλίο παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, με ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις που βασίζονται σε θεματικές ενότητες της Γραμματικής που εμπεριέχονται στα στιχουργήματα. Όλα τα στιχουργήματα δομήθηκαν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. 
 
laxana grammatiki5
 
Η πρόκληση αυτού του περιεχομένου, πηγάζει από το γεγονός ότι το αρχικό υλικό, δηλαδή οι στίχοι, έχουν συγκεκριμένη θεματολογία που πολλές φορές περιλαμβάνει στεγνές πληροφορίες δίχως συναισθηματικό φορτίο.
 
laxana grammatiki4
 
Έτσι καλείται ο δημιουργός να ελκύσει το παιδί με μια πρωτότυπη και μαγευτική μουσική ατμόσφαιρα, προσκαλώντας το να περπατίσει στα μονοπάτια της μάθησης… με καροτάκι την ψυχαγωγία.
 
laxana grammatiki3
 
Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, επιστρατεύω το χιούμορ, την πολυποικιλότητα των ρυθμών και των ηχητικών χρωμάτων και την θεατρικότητα στις ερμηνείες για να εγείρω το ενδιαφέρον των παιδιών να συμμετέχουν, χρησιμοποιώντας την μέθοδο της «υποβολής και της απάντησης». Επαναλαμβάνοντας δηλαδή συχνά τα κουπλέ και τα ρεφραίν των τραγουδιών. 
 
laxana grammatiki2
 
Προσεγγίζω κάθε τραγούδι σαν μια ταινία μικρού μήκους όπου θέλω το παιδί να συμμετέχει
συναισθηματικά, να γίνεται συμπρωταγωνιστής. Να ενεργοποιείται η συναισθηματική του
νοημοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, το επιλεγμένο γνωσιακό αντικείμενο του κάθε τραγουδιού
καταγράφεται ανεξίτηλα στη μνήμη του παιδιού, χωρίς αυτό να προσπαθεί να θυμάται. Με τις ειδικά δομημένες ασκήσεις του βιβλίου, αυτό εμπεδώνεται ακόμα περισσότερο.
Τάσος Ιωαννίδης
 

 

www.λαχανακαιχαχανα.gr 

https://www.facebook.com/LaxanaKaiXaxanaOfficial/

 

/*
*/