Πολιτική Απορρήτου

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Mε την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφ’ εξής

«Πολιτική») παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη επεξεργασία των προσωπικών
σας δεδομένων.
 Η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα Ιφιγενείας 47, 14122 Ν.Ηράκλειο Αττικής, τηλ. 2106871000
Α.Φ.Μ. 094475540 Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, (εφ’ εξής «Εταιρεία» ή «εμείς»),
λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί
και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας
 
1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; 
Οποιοδήποτε στοιχείο πληροφορίας συνδέεται με ένα άτομο (Το Υποκείμενο των
δεδομένων) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή έμμεσα στην ταυτοποίησή του,
αποτελεί σύμφωνα με το νόμο προσωπικό δεδομένο. Για παράδειγμα, όνομα,
τηλέφωνο, διεύθυνση, τραπεζικός λογαριασμός , e-mail, ip διεύθυνση κ.α. Σε
περίπτωση αμφιβολίας για το αν μία πληροφορία είναι προσωπικό δεδομένο
θεωρείστε ότι είναι προσωπικό δεδομένο

2. Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; 
Ευαίσθητα χαρακτηρίζονται τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου που
αναφέρονται στα παρακάτω:
 Φυλετική ή εθνική προέλευση,
 Πολιτικά φρονήματα η συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση,
 Θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις,
 Φυσικές, φυσιολογικές , Ιατρικές ή γενετικές πληροφορίες,
 Κοινωνική του πρόνoια , Ερωτική ζωή
 Ποινικές διώξεις και καταδίκες του ατόμου.

3. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων; 
Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση
αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα
δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση,
η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η
αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε
άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή
η καταστροφή,
 

4. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε; 
Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο Δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για
την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίον δόθηκαν και χρησιμοποιούνται
αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί. Με
εξαίρεση τυχόν Δεδομένων που συλλέγονται από τα Cookies, τα Δεδομένα
περιορίζονται σε όσα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και
εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας.
Δεδομένα Ταυτοποίησης : Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, IP Address
Δεδομένα Επικοινωνίας : διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Φωτογραφικό Υλικό : Φωτογραφίες , Βίντεο από εκδηλώσεις και συμμετοχή σε
εκπομπές.
Δεδομένα απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών της εταιρείας μας:
Πληροφορίες απαραίτητες για την την παροχή των υπηρεσιών της εταιρείας μας ή
την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς , εκδηλώσεις και εκπομπές.
Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική
Cookies
 
5. Πώς χρησιμοποιούμε τα Δεδομένα σας;  
Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διεξάγεται είτε από το ειδικά εξουσιοδοτημένο
προσωπικό της Εταιρείας μας, είτε μέσω συστημάτων πληροφορικής και
ηλεκτρονικών συσκευών από την Εταιρεία μας και κατ’ εξαίρεση από τρίτους, οι
οποίοι, έχοντας δεσμευτεί συμβατικά έναντι της Εταιρείας μας για την τήρηση
εμπιστευτικότητας και την προστασία των Δεδομένων σας, τα επεξεργάζονται
αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους μας έχουν παρασχεθεί.
Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο στην περίπτωση που
πληρείται μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Έχουμε λάβει τη συγκατάθεση σας. Παρόλα αυτά έχετε δικαίωμα ανάκλησης της
συγκατάθεσης στις περιπτώσεις όπου η επεξεργασία στηρίζεται αποκλειστικά στην
προηγούμενη συγκατάθεση σας.
Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει την νομιμότητα της επεξεργασίας που
βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα προ της ανάκλησή της.
• Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας είναι αναγκαία για την εκτέλεση
ή σύναψη της μεταξύ μας σύμβασης.
• Η επεξεργασία είναι απαραίτητη προς συμμόρφωση μας με μία νομική
υποχρέωση.
Γενικότερα, τα Δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να σας
παρασχεθούν ενδεικτικά οι ακόλουθες υπηρεσίες: 

 Επικοινωνία: Η Εταιρεία χρησιμοποιεί Δεδομένα σας για να απαντήσει στα
αιτήματα/ερωτήματα/σχόλια/παράπονα που υποβάλλετε ενδεικτικά μέσω
τηλεφώνου, e-mail & φορμών επικοινωνίας.
 Συμμετοχή σε εκπομπές & εκδηλώσεις : Η Εταιρεία χρησιμοποιεί Δεδομένα
σας για την συμμετοχή σας σε εκπομπές , διαγωνισμούς, τηλεπαιχνίδια και
εκδηλώσεις
 Αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter): Η Εταιρεία, σας παρέχει τη
δυνατότητα να επιλέξετε, αν το επιθυμείτε, να ενημερώνεστε στην
ηλεκτρονική σας διεύθυνση, με τα νέα μας και το πρόγραμμά μας.
 Διαχείριση Web Site : H Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα σας για την
διαχείριση του ιστοτόπου και των αντίστοιχων συνδεόμενων εφαρμογών
 Στατιστικές πληροφορίες : Παροχή ανώνυμων στατιστικών δεδομένων σε
τρίτους, για τα οποία δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση του Υποκειμένου.
 Παροχή υπηρεσιών διαφήμισης: Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας
σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε
 Εύρεση Εργασίας: Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα σας για την
αξιολόγηση των προσόντων και ικανοτήτων σας για τη θέση για την οποία
υποβάλλατε την αίτηση ή για άλλη θέση μέσα στην Εταιρεία καθώς και για
λόγους επικοινωνίας μαζί σας σε σχέση με τον σκοπό αυτό.

6. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας; 
Η Εταιρεία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση,
παραχώρηση κ.λπ. των Δεδομένων σας σε για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση παρά
μόνο εάν κάτι τέτοιο καθίσταται υποχρεωτικό από την κείμενη νομοθεσία ή είναι
απαιτητό από δημόσιους/δικαστικούς φορείς/αρχές.
Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της
Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι
συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες από καιρού εις καιρόν
επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Από Κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας ή ως
Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.
 
7. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες & την Επεξεργασία σέβονται τα
Δεδομένα σας; 
Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και
δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:
α) να τηρούν εχεμύθεια, 

β) να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Εταιρείας,
γ) να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, 
δ) να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών
δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 679/2016/ΕΕ (άλλως GDPR).
  

8. Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας; 
Διατηρούμε τα Δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την
εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και
σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter)
τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από την Εταιρεία, εκτός εάν
επιλέξετε την διακοπή αποστολής του. 
Τα δεδομένα σας για την συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και
εκπομπές, διατηρούνται από δύο (2) μήνες έως και ένα (1) χρόνο, αναλόγως του
σκοπού συλλογής τους και του χρόνου λήξεως έκαστου διαγωνισμού σύμφωνα με
τους επιμέρους όρους ή όπως σας γνωστοποιείται για καθένα εξ αυτών, εκτός και
εάν μας δηλώσετε ότι επιθυμείτε την διατήρησή τους για λιγότερο χρονικό
διάστημα ή και την διαγραφή τους 
Τα βιογραφικά στοιχεία που υποβάλλετε μέσω email για εργασία στην Εταιρεία τα
διατηρούμε για τρία (3) χρόνια , εκτός και εάν μας δηλώσετε ότι επιθυμείτε την
διατήρησή τους για λιγότερο χρονικό διάστημα ή και για διαγραφή τους 
 
9. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας; 
Η Εταιρεία μας δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα Δεδομένα σας.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας,
έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα τα οποία συνεχώς
βελτιώνονται βάσει της τεχνολογικής εξέλιξης με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και
την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη
επεξεργασία. 
 
10. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;
Έχετε τα δικαιώματα:
 Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας: Το δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα
δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία, πώς και για ποιο σκοπό.

 Δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων σας: Το δικαίωμα να ζητήσετε
διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή
ελλιπή.
 Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας ("δικαίωμα στη λήθη"): Το
δικαίωμα να ζητήσετε διαγραφή ή κατάργηση των προσωπικών σας
δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μετά την πάροδο της
παραπάνω αναφερόμενης δεκαετίας.
 Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας: Το δικαίωμα
να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας
δεδομένων όταν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
 Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας. Το δικαίωμα
να αντιταχθείτε στη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν
συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
 Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων σας: Το δικαίωμα σας να
ζητήσετε να αποσταλούν τα στοιχεία σας σε τρίτο (π.χ. σε άλλην εταιρεία).
 Άρσης της συγκατάθεσης σας για τη χρήση κάποιων ή του συνόλου των
cookies και κατ’ επέκταση για την επεξεργασία των δεδομένων σας. 

11. Cookies
Οι ιστότοποί μας χρησιμοποιούν cookies.
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που ζητάνε άδεια για να εγκατασταθούν
από το πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας ή την κινητή συσκευή σας.
Τα cookies επιτρέπουν τις διαδικτυακές εφαρμογές να προσαρμόζουν τις
λειτουργίες τους στις ανάγκες σας, συλλέγοντας και απομνημονεύοντας
πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση με των cookies, μπορείτε να
απευθυνθείτε στην Πολιτική για τα Cookies

12. Πως μπορώ να ασκήσω τα δικαιώματά μου;
Για να ασκήσετε τα ανωτέρω δικαιώματά σας στην εταιρεία μας , μπορείτε να
υποβάλετε το αίτημά σας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην ταχυδρομική διεύθυνση Ιφιγενείας
47 , 14122 Ν.Ηράκλειο Αττικής , τηλ 2106871000 , ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση
info@nickelodeon.gr ή και στο Φαξ 2106871001 καθώς και να υποβάλετε, σε
περίπτωση που θεωρήσετε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
παραβιάζει τον ισχύον δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων,

καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου contact@dpa.gr).

13. Εάν είμαι κάτω των 15 Ετών;
Εάν είστε κάτω των 16 ετών, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει την άδεια γονέα /
κηδεμόνα σας προτού μας δώσετε κάποιο από τα προσωπικά σας δεδομένα. Δεν
επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών να μας παράσχουν τα προσωπικά
τους δεδομένα χωρίς τη συναίνεση αυτή.

14. Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενδέχεται να
τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να
ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Σε περίπτωση τροποποίησής της θα
αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως διαμορφώθηκε από την πιο
πρόσφατη τροποποίηση.
  
15. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας; 
Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση
εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα
σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας
ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο
μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.
Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του
επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί να επιβάλει την καταβολή
εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της
ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει
συνέχεια στο Αίτημα.
 
16. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας; 
Για πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του Αιτήματός σας μπορείτε να καλείτε στο
τηλέφωνο τηλ. 2106871000 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@nickelodeon.gr

 


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.nickelodeon.gr


Το παρόν νομικό κείμενο αφορά στην τηρούμενη από την Εταιρεία ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Αποστόλου Παύλου 4, Μαρούσι) πολιτική απορρήτου αναφορικά με την χρήση της ιστοσελίδας www.nickelodeon.gr και δέον όπως τηρείται από τους χρήστες και λαμβάνεται υπόψιν σε συνδυασμό με τους Δημοσιευθέντες όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Παρακαλούμε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας μας να λάβει πλήρη γνώση της παρούσας πολιτικής και κάθε πρακτικής των διαχειριστών της ιστοσελίδας καθόσον με την χρήση αυτής δηλώνεται ότι έχετε λάβει γνώση των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας και της Πολιτικής Απορρήτου αυτής και συναινείτε.

Συλλογή Δεδομένων
Η ιστοσελίδα συλλέγει τόσο στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα όσο και συγκεντρωτικά στοιχεία. Τα στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα αναφέρονται σε έναν μεμονωμένο καταναλωτή, π.χ. όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail),
Συλλέγουμε στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα μόνο από ιδιώτες που μας τα παρέχουν εθελουσίως και συνειδητά, π.χ. όταν εγγράφονται στο site μας, ή παρέχουν όνομα και διεύθυνση και ζητούν επακόλουθη επικοινωνία μαζί μας. Δεν σας ζητούμε να καταχωρήσετε ή να δώσετε αυτά τα στοιχεία σε μας ως προϋπόθεση για να επισκεφτείτε το site μας ή να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
Τα συγκεντρωτικά στοιχεία αναφέρονται σε διάφορα πράγματα, όπως πόσοι καταναλωτές επισκέπτονται το site μας, σε ποιες σελίδες έχουν πρόσβαση, ποια στοιχεία κάνουν download, το είδος του web browser και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν, το όνομα του δικού τους φορέα παροχής υπηρεσιών Internet (π.χ., America Online), και ούτω καθ' εξής. Όταν επισκέπτεστε το site μας, αυτόματα συλλέγουμε αυτά τα στοιχεία, και τα συνδυάζουμε με παρεμφερή στοιχεία που έχουμε συλλέξει για όλους τους άλλους επισκέπτες. Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία, μαθαίνουμε πώς να προσαρμόζουμε καλύτερα την ιστοσελίδα μας στους επισκέπτες μας.

Πώς συλλέγονται τα στοιχεία
Όπως σημειώσαμε παραπάνω, τα στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται απευθείας από εσάς και εν γνώσει σας. Συνεπώς, όταν κάνετε εγγραφή στο site, συλλέγουμε τα στοιχεία που παρέχετε. Όταν εισάγετε μια ειδική προσφορά, συλλέγουμε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να συμμετάσχετε αλλά και για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντί σας. Όταν μας στέλνετε e-mail, συλλέγουμε τη διεύθυνση e-mail που δίνετε κι έτσι μπορούμε να απαντήσουμε.
Συλλέγουμε επίσης συγκεντρωτικά στοιχεία μη προσωπικού χαρακτήρα σε συνεχή βάση όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Η συλλογή αυτών των στοιχείων μη προσωπικού χαρακτήρα γίνεται μέσω της τεχνολογίας "web beacons" (αποκαλούνται επίσης εικόνες τύπου gifs ενός pixel), όπως εξηγείται ακολούθως.

Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών της ιστοσελίδας υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000) και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ) και της κείμενης νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου λαμβανομένων υπόψιν όλων των μέτρων για την προστασία των ανηλίκων (COPPA). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Internet όσο και του υπάρχοντος - αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου - πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο με σεβασμό στα δικαιώματα των χρηστών μας. Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας και να απέχει από κάθε συμμετοχή σε διαδραστικές ενέργειες της Ιστοσελίδας .
Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγει η ιστοσελίδα είναι τα ακόλουθα:

Newsletters
Για την εγγραφή του επισκέπτη / χρήστη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) της ιστοσελίδας ζητούνται τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο - Ηλικία - E-mail. Η ιστοσελίδα μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Για την εγγραφή του Χρήστη στην αντίστοιχη υπηρεσία προαπαιτείται η ανάγνωση των όρων του παρόντος κειμένου, ο χρήστης να είναι ενήλικος και να συναινεί ρητά στους παρόντες όρους, άλλως ρητά διευκρινίζεται ότι η Εταιρεία δεν προβαίνει σε αποστολή Newsletters μόνο από την συλλογή στοιχείων χρηστών από συμμετοχές σε άλλες δράσεις της ιστοσελίδας και απαιτείται ρητή έγκριση. Η εταιρεία δεν προβαίνει σε συλλογή δεδομένων με άλλους τρόπους πλην μόνο μετά από ρητή συναίνεση του χρήστη. Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους. Ο παραλήπτης των Newsletters μπορεί να διαγραφεί από το αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αρκεί να αποστείλει σχετική επιστολή στην διεύθυνση info@nickelodeon.gr ή να καλέσει τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210-6871000 και να επιλέξει τη διαγραφή του. Η ιστοσελίδα μπορεί να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη αναιτιολόγητα χωρίς χρονικό περιορισμό.

Cookies
Η ιστοσελίδα μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων της ιστοσελίδας (π.χ. newsletters). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών της ιστοσελίδας , για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης / χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να ρυθμίσει τον διακομιστή του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της ιστοσελίδας δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.
Links to other sites ("Δεσμοί")
Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει links ("δεσμούς") προς άλλα websites τα οποία και δεν ελέγχονται από το ίδιο αλλά από τους τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) . Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η ιστοσελίδα για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων τους οποίους αυτοί ακολουθούν και για οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη αυτών που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία.

IP Addresses
H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια ση ιστοσελίδα αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και ουδέποτε τυγχάνουν επεξεργασίας τα συγκεκριμένα στοιχεία και δεν γνωστοποιούνται σε κανέναν τρίτο ούτε οδηγούν σε αναγνώριση των προσωπικών στοιχείων του Χρήστη.

Ψηφοφορίες
Για τη συμμετοχή του επισκέπτη / χρήστη σε ψηφοφορία που διενεργείται από η ιστοσελίδα ζητούνται τα εξής στοιχεία : Ονοματεπώνυμο και κατά περίπτωση άλλα στοιχεία όπως ιδιότητα, ηλικία κλπ. ( ανάλογα με τη φύση των ερωτημάτων που τίθενται προς ψηφοφορία). Η ψήφος του επισκέπτη / χρήστη καταγράφεται αποκλειστικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη θέση της κοινής γνώμης πάνω σε ορισμένο ζήτημα και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό ούτε να γνωστοποιηθεί σε τρίτους. Η Ιστοσελίδα ουδέποτε προβαίνει σε επεξεργασία των Στοιχείων των Χρηστών και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, τα στοιχεία καταστρέφονται.

Διαγωνισμοί
Η ιστοσελίδα ανά περίπτωση μπορεί να προβαίνει σε ανακοινώσεις για διαγωνισμούς που διοργανώνει μόνη ή σε συνεργασία με τρίτες εταιρείες και σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπει την είσοδο σε χρήστες για την συμμετοχή τους. Εάν συμβεί αυτό, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που παρέχετε προκειμένου να εκτελέσουμε την ειδική προσφορά (π.χ. για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας εάν είστε νικητής). Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την ολοκλήρωση της ειδικής προσφοράς, τα προσωπικά στοιχεία θα σβηστούν από τη βάση δεδομένων μας, εκτός εάν συμφωνήσετε ρητά κατόπιν ανάγνωσης και συναίνεσης στους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας και μας επιτρέψετε να τα κρατήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για να έρθουμε ξανά σε επαφή μαζί σας σύμφωνα με τον περί Προσωπικών Δεδομένων Ν. 2472/97.


Γενικοί όροι προστασίας των προσωπικών δεδομένων
Η ιστοσελίδα διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων σας και δε δύναται να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), εκχωρήσει ή γνωστοποιήσει χωρίς ρητή συναίνεση, για κανένα λόγο με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.
Η ιστοσελίδα διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία, τα οποία αποστέλλει ο επισκέπτης / χρήστης αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας.
Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του οποτεδήποτε.
Επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας που είναι ανήλικοι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής τέτοιων στοιχείων από ανήλικους η ιστοσελίδα διαγράφει τις σχετικές πληροφορίες. Εάν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αντιληφθούν την χρήση από ανήλικο, οφείλουν να διακόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του.
Η ιστοσελίδα και ειδικότερα το τμήμα marketing είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που εσείς έχετε αποστείλει για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών - πληροφοριών του.

Ανακοίνωση για γονείς
Να γνωρίζετε ότι η ιστοσελίδα μας δεν συλλέγει κανένα στοιχείο για ανηλίκους και σε περίπτωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα ανηλίκων, κάθε συμμετοχή τους ακυρώνεται αυτομάτως πλην εάν υπάρχει δική σας συναίνεση.
Η ιστοσελίδα μας καταβάλει εύλογες προσπάθειες (λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες τεχνολογίες) για την ενημέρωσή σας μέσω της παρούσας πολιτικής όσον αφορά τη συλλογή, χρήση ή αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της κοινοποίησης της κάθε σημαντική μεταβολή σε αυτές τις πρακτικές. Δεν προβαίνουμε ποτέ σε συλλογή ή επεξεργασία στοιχείων ανηλίκων παρά μόνο μετά την ρητή συναίνεσή σας.
Έχετε το ανέλεγκτο και απεριόριστο δικαίωμα να εξετάσετε κάθε πληροφορία που παρέχουν οι ανήλικοι στην ιστοσελίδα μας μετά από συναίνεσή σας και να αρνηθείτε οποτεδήποτε την περαιτέρω χρήση ή διατήρηση τους για οποιαδήποτε υπηρεσία της ιστοσελίδας μας με μόνη την επικοινωνία μαζί μας χωρίς ανάγκη αιτιολόγησης ή έτερης διαδικασίας.
Η εταιρεία μας, κατόπιν συναίνεσή σας, διατηρεί προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από ανηλίκους μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέχθηκαν και προβαίνει άμεσα στην διαγραφή κάθε πληροφορίας τα εύλογα μέτρα για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή χρήση τους.
Απαγορεύεται στους διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας η συμμετοχή ενός παιδιού σε online δραστηριότητα του παιδιού χωρίς συναίνεση του γονέα και απαγορεύεται η παροχή περισσότερων πληροφοριών από το ανήλικο από ό, τι είναι λογικά αναγκαίες για να συμμετάσχει στην εν λόγω δραστηριότητα.

Ανακοίνωση για ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
Δεν επιτρέπεται η χρήση της ιστοσελίδας χωρίς την παρουσία των γονέων σας. Προτού δώσετε το όνομα, τη διεύθυνση σας, κοινή ή ηλεκτρονική(δηλ.:e-mail) ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία σε οποιονδήποτε στο Internet, φροντίστε να ρωτήσετε τους γονείς σας αν είναι σωστό και να λάβετε την έγκρισή τους.