Τα Transformers Rescue Bots αποτελούνται από μια ομάδα ειδικευμένων Autobots που βρίσκονται στο Griffin Rock, στην Ανατολική ακτή της Αμερικής. Μαζί τους μένει μόνο μια οικογένεια ανθρώπων, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πήγαν να ζήσουν εκεί. Ο Optimus Prime έστειλε τους Rescue Bots στο Griffin Rock με την αποστολή να παρεμβαίνουν, όποτε, παρουσιάζεται ανάγκη για βοήθεια και να συνεργάζονται με τους ανθρώπους για να σώσουν την ανθρωπότητα.  Μέσα από τις αποστολές διάσωσης, τα Transformers Rescue Bots μαθαίνουν πώς είναι να συνεργάζονται με τους ανθρώπους, εκπαιδεύονται και παράλληλα, προετοιμάζονται για τις πιο δύσκολες μάχες. Τις μάχες με τους Decepticons!

Τα Rescue Bots αποτελούνται από τους εξής:

optimus sh2Optimus Prime – Μετασχηματίζεται σε φορτηγό

Ο σοφός. Ο OptimusPrime είναι ο σοφός αρχηγός των RescueBots που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα RescueBots να συνεργάζονται όλα μαζί αλλά και με τους ανθρώπους στην Γη. Συνήθως, επικοινωνεί με τα RescueBots μέσω βίντεο αλλά, όταν επισκέπτεται το Griffin Rock η παρουσία του δεν περνά απαρατήρητη σε όποια μορφή και αν εμφανίζεται!

 

heatwave sh2Heatwave, το bot πυρόσβεσης – Μετασχηματίζεται σε αυτοκίνητο πυρόσβεσης

Ο ηγέτης. Ο Heatwave είναι αυτός που ηγείται των αποστολών των RescueBots. Μπορεί και σκέφτεται ταχύτατα και δρα αποτελεσματικά σε κάθε επείγουσα αποστολή. Ωστόσο, είναι λίγο παρορμητικός και προσπαθεί να μάθει την ΥΠΟΜΟΝΗ. Σχεδόν τα έχει καταφέρει.. σχεδόν όμως..

 

 

bumblebeeBumblebee – Μετασχηματίζεται σε σπορ αυτοκίνητο

Ο Bumblebee είναι ο οδηγός των Rescue Bots που τους καθοδηγεί σε κάθε αποστολή. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι ο εύκολος, χιουμοριστικός χαρακτήρας του. Επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικών σημάτων από τότε που σε μια μάχη επηρεάστηκε η φωνή του.

 

 

boulder shBoulder, το Rescue Bot των κατασκευών – Μετασχηματίζεται σε μπουλντόζα

Ο Δημιουργικός. Ο Boulder είναι μια μεγάλη, ενθουσιώδης μπουλντόζα. Επίσης, παρόλο που είναι μηχανικός έχει καρδιά ποιητή. Τα βλέπει όλα ωραία – γεγονός όμως που τον αποσυντονίζει από το να παρατηρεί ορισμένα πράγματα.. Όταν όμως συγκεντρώντεται και είναι ώρα για δουλειά, μετατρέπεται σε 2 τόνων μπουλντόζα και δουλεύει αποτελεσματικά.

 

chase shChase το bot της αστυνομίας – Μετασχηματίζεται σε περιπολικό

Ο τιμημένος. Ο Chase ακολουθεί πιστά το γράμμα του νόμου. Η αφοσίωσή του στους νόμους παράλληλα με το γεγονός ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν και γκρι ζώνες, συχνά οδηγούν σε πολύ αστείες παρεξηγήσεις. Όταν όμως, η σειρήνα του ηχεί, ο Chase γίνεται ο πιο γρήγορος από τα RescueBots!

 

blades shBlades το ιπτάμενο bot – Μετασχηματίζεται σε ελικόπτερο

Ο νικητής. OBlades είναι ένα ελικόπτερο που παρόλα αυτά φοβάται τα ύψη! Ευτυχώς, με ηθική υποστήριξη από τους συναδέλφους του και λίγο «ντάντεμα» είναι παραπάνω από ικανός στις διασώσεις. Επίσης, είναι μεγάλος οπαδός της ποπ κουλτούρας και λατρεύει το ελεύθερό του χρόνο να βλέπει τηλεόραση!